Zakaj Svet – in ne samo Ženske, potrebuje(mo) Ženske Kroge bolj kot kdajkoli prej?

Danes sem se prebudila ob 3h ponoči…ideje in informacije so se s takšno močjo stekale vame, da ni bilo variante, da zopet zatisnem oko. Po polurni »meditaciji« v postelji, sem se predala –  vstopila v hladno madrugado (v španščini se reče madrugada zgodnjemu jutru, dasiravno se verjetno šteje šele od 5h naprej).

In sem pisala…in pisala…in pisala… Dobivala vizije, slike, ideje.

Med drugim tudi navdih, naj danes naredim FB LIVE s tem naslovom in to na mojem osebnem javnem profilu. Sredi noči se mi je to zdelo super izvedljivo, potem pa, ko se je dogajal dopoldan, sem ugotovila, da pa le še nisem pripravljena na javne debate o patriarhatu in ženskah (o ostalem sem že 🙂 ) in sem preverila, kje sem. Kje je moja meja, da mi je še v redu se vreči ven iz cone udobja.

Tako sem sklenila, da se trenutno raje še odpiram v varnem prostoru naše fb skupnosti Pleme Divje Ženske…in je to čisto ok. Hvaležna sem bila za svojo iskrenost do  sebe in pogum, da sem čisto nepričakovano med sprehodom po gozdu le stisnila LIVE in naredila kratek popolnoma javni uvod v tale naš današnji daljši video v skupini. OLE! To, drage moje, je tako pomembno, da »preverjamo«, kje smo… Koliko zdaj dejansko zmoremo…da ni premalo (kukanje iz fotelja in pisanje, kaj vse bi…) in pa da se izpostavimo prehitro za nekaj, na kar še nismo pripravljene…

Naj se vrnem k  Ženskim Krogu in zakaj menim, da jih potrebuje svet in ne samo Ženske?

Pisala bom o treh vidikih:

?Kakšna je v resnici Ženska in kaj so sestavine dobrega Ženskega Kroga,

?O Ustvarjalnosti kot naravnem daru in potrebi VSAKE Ženske

?Ter o Plesu…ki podobno kot ustvarjalnost, domuje (prebujen, ali še nikoli viden) v vsaki izmed nas!

Zakaj torej Ženski Krogi na vsakem koraku…in ali so res potrebni?

Se sprašuje vsaka tretja ženska in pomojm vsak drugi moški.

Ja….svet jih potrebuje. Mati zemlja jih – nas potrebuje.

Če še niste ugotovili, živimo zadnja tisočletja v vedno bolj patriarhalnem svetu, ki uničuje vse, kar je ženskega. In ja tudi Mati Zemlja je Ženska….ki daje, daje daje, iz srca…..a vse ima svoje meje. Tudi Mama Gaia je na mnogih delih izčrpana do meje, da kolapsira…

 Patriarhat spodbuja tekmovalnost, nevoščljivost, produktivnost, gonjo za vedno večjim dobičkom, izkoriščanje »naravnih virov« in »delovne sole« (?!?).

Pri ženskah ceni in spodbuja edino dve »vrlini«:

  • Fizično lepoto večne mladosti (ki pa na žalost ne izvira iz OBČUTKA lastne vrednosti, in je takorekoč prazna)
  • Ter nežnost, ubogljivost, prilagodljivost, razdajanje, biti vedno na voljo…

In ženskam, odrezanim od zdrave Ženske Energije, Zdrave Notranje Matere, se potem ponavadi zgodi dvoje:

  • Ali se razdajajo do onemoglosti in izgorelosti
  • Ali pa se zaradi takšnih in drugačnih ran popolnoma izolirajo, zaprejo svoje srce in postanejo na tak ali drugačen način nedostopne.

Oboje smo odrezane od svoje avtentične narave…mnogokrat sploh ne vemo , kdo smo, kaj želimo, česa ne želimo, kje je dovolj. Zato, ker smo odrezane od ČUTENJA. In ker nam ni dovoljeno biti, v pretočni ženski krožni energiji.

In potem verjamemo moškemu svetu (po katerem nažalost deluje tudi ogromno žensk), da smo nore, neuravnovešene, neodgovorne…da nismo dovolj dobre na nobenem področju.

A Ženske smo v resnici vse prej kot to…

PO naravi smo take, da ves čas želimo dajati, skrbeti za druge, za skupnost, za Naravo… Ampak…. Vse ima svoje meje. In če me nismo nahranjene, od kod bomo dajale hrano in moč ter podporo drugim?

In tukaj nastopi moč ŽENSKEGA KROGA.

Že osnovna prispodoba Kroga je Krožna energija…In ravno krožni gibi so tisti, ki najbolj prebujajo v našem telesu spečo žensko (spolno) energijo. Kroženje z boki, bratom, zapestji… Le poiskusi, ko se čutiš v stresu, zakrčeno, prestrašeno….

V Krogu smo vse enakovredne. Vse smo enako oddaljene od središča.

V Ženskem Krogu se ženske spomnimo, da v resnici nismo tekmice, ampak SESTRE. Da druga drugi tako rade nudimo podporo, razumevanje, pomoč. Ampak…..da se to zgodi…da se druga drugi odpremo, pa se moramo počutiti VARNE.

Zato je nujno zavedanje, da kar se Krogu odpre, poimensko tam tudi ostane. Lahko med svoje zaupne ljudi delimo zgodbe…a nikoli ne poimenujemo sester, ki so jih doživele…

V Ženskem Krogu ustvarimo prostor zaupanja, kjer se zunanji ritem ustavi. Ni nam treba ničesar doseči, ničesar dokazati, nikamor hiteti…. V Ženskem Krogu je potrebno le BITI. To kar si…

In si med seboj PRISLUHNITI.

Kaj pomeni pravzaprav POSLUŠATI. To je umetnost….ko se ženska spremeni v eno veliko ljubeče prisotno uho. Ne komentira…prevsem pa ne svetuje in ne daje mnenja. IN to je tako zelo zdravilno… Prepričana sem, da bi potrebovali pol manj terapevtov, če bi se med seboj POZORNO POSLUŠALE…

V Ženskih Krogih se ženske spominjamo, kdo v resnici smo. Vračamo si zaupanje vase…ulimo se in negujemo sprejemanje sebe… Skozi meditacije in druga orodja celimo ranjene delčke sebe in smo hvaležne, da smo na poti do razcveta…

Kajti…zdrava, zadovoljna Ženska, povezana s seboj, s svojmi ritmi…, Ženska, ki ni v vlogi male Ranjene Deklice- Princeske ampak čuteče in odgovorne Matere- Kraljice, je tista, ki bo spremenila svet na bolje.

Svojo po naravi skrbno in ljubečo energjo bo prinesla v svojo družino, v svoje okolje…in tako ena ženska in še ena in še ena…..si predstavljaš domino efekt draga moja?

Za danes bo dovolj…jutri pa nadaljujeva.

Toliko tega, imam za podeliti s teboj…Toliko uvidov in čutenja…

 

Hvaležna sem, da bereš.

Katja

Zaupaj mi ime, priimek in kamor želiš prejeti menstrualni koledarček.

Uspešno si se naročil na novičke.