Najlažni prehod iz Moške v Žensko energijo je skozi Ples

05/06/2019
Katja Bubnič

Se tudi tebi zdi, da se tempo sploh več ne ustavi….da komaj še loviš minute in sekunde, med tem, ko skušaš vse opraviti v službi, prepeljati otroke na dejavnosti, vmes morda uloviti nekaj časa zase, poskrbeti za obroke, moža, hišo, vrt…Oh…zdi se mi, da vsi samo jamrajo, kako ni nič časa…in res je noro, celo perverzno, če si kdo v tem času dovoli VZETI SI ČAS ZASE in ustaviti se.

A kako? se vprašaš, verjetno, ko pa kolesje vztrajno melje naprej in ti v glavi odzvanja, kaj vse “moraš”.

Meni se je do pred enim tedno že tudi skoraj mešalo od vseh obveznosti, idej in dela in prepotrebnih planov in organizacije. Ko se bliža poletje in bi morala največ dati od sebe, se je nekaj v meni premaknilo in SEM SE ODLOČILA, DA SE USTAVIM.
Ja, kljub naročilom in prihajajočim delavnicam in projektom, sončnim dnem in želji po pohajanju, sem se odločila, da si prvič vzamem “dopust”
In to je bilo zame prvič, odkar obstaja moja Chaska Art, da sem se res odklopila. Spustila vse. Tudi vsakršno razmišljanje o delu sem takoj dala na stran.

Vendar nisem, kot bi si morebiti mislila, jo mahnila na morje, k reki ali si zakurila ognja… Ne… Čisto nekaj drugega se mi je zadogajalo..kar pa me je potegnilo na nek način precej v moško energijo. Ali pa se jo po dolgem času imela priložnost opazovati od blizu….moško energijo in obsesijo s hišami, potrošnjo in materializmom…

V vsem skupaj sem vedno znova opažala, kako ne začutim PRISTNE ŽENSKE ENERGIJE SKORAJ NIKJER.
Ja, res je…še sama v sebi sem jo začela iskati, kam se je skrila…nevidena, neslišana…

Kajti, ljube moje, za Žensko energijo, to našo sočnost in pretočnost, se spomnite, potrebujemo ČAS!

In  Ples je nekaj, kar nas najhitreje potegne nazaj v to naše Žensko notranje gnezdo.

Ko dopustimo, da glasba vstopi v naše telo…prevzame vsako celico…ko se um počasi izklaplja in dovolimo telesu, da se iz vzgiba rodi gib…in ta GIB postane PLES, potem se vodovje v našem telesu zopet začne pretakati! Pridruži se mu ogenj, zemlja pod našimi nogami zopet oživi in občutek vetra v laseh nas spomni na našo SVOBODO. Tisto ljubo nam znano SVOBODO!

Srce si oddahne in zapoje, “HVALA, DA SI ME KONČNO SLIŠALA! Tukaj sem ves čas…ampak v tem tvojem hitenju, me ne zmoreš slišati. V glasbi, ko se tvoje prelepo žensko telo prepusti Plesu, pa se zopet začutiva. Spusti prosim misel, kako pleše ona ali ona…ampak začuti sebe. Lahko pa se pri drugi Ženski navdihneš. Tega sem vedno veselo..ker tako obe še bolj cvetita!”

Tako , ljuba moja, tudi jaz že noro pogrešam ples (če ti zaupam skrivnost, da imam v dnevni in kuhinji še kar vse na sredini prostora, ker sem vse dala ven, potem si lahko predstavljaš, da nimam kje plesati 🙂 Zato tudi jaz komaj že čakam naš Plesni Krog! Veselim se srečati tebe, ki si že plesala z nami in veš, da je naš Krog še mnogo več kot le “poplesavanje”. In veselim se tudi tebe, če še oklevaš in zbiraš pogum, da se nam pridružš!
VSE GENERACIJE

Prav ponižno sem hvaležna in ganjena da v našem Krogu (in povsod po plesišču) plešemo in se pretakamo ženske vseh generacij. Kakšno darilo! Mladenke opominjamo naše zrele Ženske na tisto razposajeno spogledljivko, koketo, tisto, ki si upa in ji je mar za cel svet… naše Zrele Ženske pa prinašajo modrost in umirjenost let, globino, po kateri me hrepenimo.

Dobrodošla v našem Plesnem Krogu, če totalno uživaš v plesu, če nisi še nikoli zares plesala, ali pa če se spomniš sebe mlade, kako plešeš in tega ne znaš več prebuditi v sebi… Za vse imamo prostor v našem Krogu!

Prijaviš se tukaj že danes:

https://mailchi.mp/4baba79ad721/plesnikrogi

Veselim se te,

Zaupaj mi ime, priimek in kamor želiš prejeti menstrualni koledarček.

Uspešno si se naročil na novičke.