Q’oriankine krstne ogrlice

04/12/2018
Katja Bubnič

To so bile prve markame ogrlice, ki sem jih bila naredila daljnjega leta 2011 po enoletnem neustvarjanju.
Spomnim se, da sem dobila idejo, da vsak izmed štirih Q’oriankinih botrov dobi svojo ogrlico s kameno strelo v barvah elementa, ki ga predstavjla: ogenj, voda, zemlja, zrak. V Q’oriankino ogrlico pa sem vpletla od vsakega elementa po eno barvo, da v svoji ogrlici nosi Celoto.

Ustvarjala sem medtem, ko je tisto eno edino urco v celem dnevu zaspala. Na meni, seveda 🙂 Ampak me je njen papa naučil posebno tehniko vozlanja, el punto peruano, za katerega kristala in vrvice v nastajanju ne potrebujem imeti pritrjene na podlago. Ogrlico lahko ustvarjam lahko celo med hojo 🙂 🙂

Joj, spomnim, se, kako sem iz zadnjega kotička spomina nekako privlekla poteze, kako se ogrlica sploh naredi. In potem se je slika čudežno sestavila in ustvarjalni proces je stekel.

Drage moje, nikoli ne veš, v kako pomembnem trenutku boš želela sama izdelati in podariti podobno ogrlico nekomu, ki ti pomeni največ na svetu.
Ogrlico, ki bo mnogo več kot le kos nakita. Bo simbol. Bo talisman, Po podpora…

Zato te vabim to soboto na naše Ritualno ustvarjanje ogrlice s kristali, kjer bomo izdelali čudovite makrame ogrlice s kristalom po vaši izbiri!

https://www.facebook.com/events/1079957215509466/

Zaupaj mi ime, priimek in kamor želiš prejeti menstrualni koledarček.

Uspešno si se naročil na novičke.